Resepii berkongsi Resipi Mee Kari Kapitan hidangan yang sedap sebagai menu Makanan.
Bahan-bahan:
-
6 keping roti (buang kulit)
-
2 biji telur
-
100 gm sayuran campuran
-
50 gm bawang goreng
-
1/2 cawan tepung gandum
-
1 cawan susu segar
-
Daun sup/bawang
-
80 gm keju cheddar sagat
-
2 sudu besar marjerin
Bahan daging:
-
200 gm daging kisar
-
2 sudu besar serbuk kari
-
Garam/gula
-
1 labu bawang besar (cincang)
-
1/2 sudu besar lada hitam (tumbuk)
Cara menyediakan:
-
Mula-mula kita tumis bawang besar hingga layu, dan kemudian masukkan daging, dan serbuk roti.
-
Bubuhkan garam dan gula serta lada hitam.
-
Tumis hingga daging masak.
-
Sementara itu kita pukul telur dengan susu segar.
-
Masukkan roti yang dipotong nipis. Rendam.
-
Masukkan daging tumis ke dalam adunan roti berendam, bawang goreng, marjerin, keju, tepung, daun bawang dan sayuran campuran.
-
Gaul sebati, dan sapukan mentega pada acuan bakar. Tuangkan adunan dan bakar selama 30 minit pada suhu 180oC.
Resepi Bengkang Daging Hidangan yang lazat ini cukup mudah untuk disediakan. Cubalah Resepi Masakan Daging ini.
Terimakasih anda telah membaca artikel tentang Resepi Bengkang Daging. Jika ingin menduplikasi artikel ini diharapkan anda untuk mencantumkan link http://resepii.blogspot.com/2013/09/resepi-bengkang-daging.html. Terimakasih atas perhatiannya.
Resepi
Published:
2013-09-19T23:08:00-07:00
Title:Resepi Bengkang Daging
Rating:
5 On
22 reviews